LET OP! - Zo regelt u dat u buitenlandse bekeuringen niet hoeft te betalen!

LET OP! - Zo regelt u dat u buitenlandse bekeuringen niet hoeft te betalen!

Indien u in het buitenland (bijvoorbeeld in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk of Spanje) een bekeuring heeft gekregen, dan is er doorgaans sprake van een 'criminal charge' (vervolging). U kunt in dat geval verzoeken om de aan u toegezonden brief en bijbehorende gegevens in het Nederlands te laten vertalen. Niet zelden, vooral als het bedrag van de bekeuring relatief laag is, zal er een sepot volgen (en wordt dus afgezien van de boete, waardoor u NIET HOEFT TE BETALEN).

Hulp bij uw verzoek
Via http://www.bezwaarbekeuringbuitenland.tk vindt u kant en klare voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken om uw verzoek in te dienen.

woensdag 14 juli 2010

Wat te doen bij een boete uit het buitenland?

Een veel gehoord misverstand is dat als je een bekeuring uit het buitenland (bijv. Duitsland) ontvangt en je betaalt deze niet dat ze ‘er toch niet achter komen’.

Niets doen: Wat kan er gebeuren?
Als u in het buitenland bent bekeurd, krijgt u daar uiteraard vanuit het buitenland een acceptgiro van. Wanneer u deze niet betaalt, krijgt u vervolgens zeer waarschijnlijk de Nederlandse politie een keer aan de deur om u bijvoorbeeld een ‘Buss-Bescheit’ (in het geval de boete uit Duitsland afkomstig is) uit te reiken.

Op dit ‘Bescheit’ zult u zien, dat het boetebedrag ondertussen minimaal 100% is verhoogd. Als u vervolgens weer niet betaalt, zult u bij een controle in Duitsland alsnog het volle pond moeten betalen. Uw overtreding is dan ondertussen al voor de rechter geweest en nogmaals heeft het bedrag een verhoging ondergaan. Hoeveel die verhoging zal zijn is niet op voorhand bekend.

Bij een aanhouding, dit kan ook aan een grenscontrole zijn, zult u verplicht worden om het bedrag alsnog te voldoen (contant), waarbij uw auto wordt veilig gesteld als u niet direct betaald. Dit is geen prettig vooruitzicht; totdat u de openstaande boete betaald hebt, bent u uw auto kwijt. Bovendien zal men u waarschijnlijk op geen enkele manier tegemoet komen in de wijze, waarop u aan geld, dan wel thuis moet komen zonder auto.

Overigens is deze regeling in Nederland hetzelfde. Een parkeerbekeuring kan, als u nergens op reageert oplopen tot een bedrag van € 300,-. Deurwaarderskosten en dergelijke zijn daar niet bij inbegrepen en komen wel ten laste van de bekeurde.

Wat te doen?
Het is dus erg belangrijk het een en ander goed af te handelen wanneer u een bekeuring uit het buitenland krijgt. Het eenvoudigst is de bekeuring gewoon te betalen. Waarschijnlijk zult u dit echter niet graag doen en er bestaat dan ook een manier onder betaling uit te komen.

Niet betalen
U kunt de buitenlandse autoriteiten verzoeken om de aan u toegezonden brief en bijbehorende gegevens in het Nederlands te laten vertalen. Dit kost de autoriteiten in veel gevallen te veel geld en moeite, waardoor vaak (vooral als het bedrag van de bekeuring relatief laag is) wordt afgezien van de boete, waardoor u niet hoeft te betalen.
Voor hulp bij deze procedure kunt u terecht op http://www.bezwaarbekeuringbuitenland.tk. Hier is ook een voorbeeld brief beschikbaar die u kunt gebruiken.

13 opmerkingen:

  1. Dank je voor deze informatie! De voorbeeldbrief waarnaar je een link hebt opgenomen is ideaal! In no-time kon ik op deze manier de procedure in gang zetten en binnen een maand had ik reactie (in het Duits..) dat men afzag van de bekeuring!

    Top! Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit werkt echt! ik heb de brief gedownload en opgestuurd naar Frankrijk toen ik een bekeuring gekregen had. het reactie gekregen dat ik nix hoef te betale! Scheelt me toch mooi 150 euro!!!!

    Merci ;)!!

    Groetjes Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit werkt dus niet! Je krijgt gewoon geen reactie maar de boete wordt elke keer verhoogd en daarom heb ik nu een (Nederlandse)incassobureau op mijn dak? Dat is ineens wel in het Nederlands???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 7 jaar geleden bekeuring gehad van 600 euro nooit betaald brieven uit bremen gelijk de vuilnisbak in en is na 5jaar verjaart

      Verwijderen
  4. Mijn zoon heeft een bekeuring uit Duitsland ontvangen, maar hij is daar nooit geweest. In die periode was hij wel in Luxemburg en Frankrijk. Mag de Duitse politie in Frankrijk bekeuren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat kan niet. Hij moet de Grenz over geweest zijn.

      Verwijderen
  5. Ik heb ook eeen bezwaarbrief gestuurd naar Spanje.(aangetekend en wel) Vervolgens kreeg ik na een week of 6 nogmaals dezelfde bekeuring toegestuurd! Men heeft niet eens op mijn brief gereageerd! Wat nu toe doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als het goed is staat er wel ergens een telefoonnummer, dat zou ik even bellen en om opheldering vragen. (en maar even hopen dat men engels spreekt...)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De website met de voorbeeldbrief is niet meer online :S heeft iemand die nog?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Thanks for sharing your thoughts about bok of ra. Regards

    Also visit my weblog ... book ra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. I hardly comment, but i did some searching and wound up
    here "Wat te doen bij een boete uit het buitenland?".
    And I actually do have 2 questions for you if you tend not to
    mind. Is it simply me or does it look like a few of the responses come across as if they are coming from brain dead folks?
    :-P And, if you are posting on other online social sites, I would like to keep up with anything new you have to post.
    Would you make a list of the complete urls of all your social sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?



    My web blog :: http://moviefanz.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gaat mij waarschijnlijk dus niet lukken want ik zit net over de grens in België. En die kl. ..e boetes volgen elkaar in rap tempo op....allemaal op de A2 traject controle. Voor 7 en 8 km km te hard krijg je boetes die kunnen oplopen tot wel 150 euro pffff. Gaat toch allemaal nergens over

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb een boete van 1000 euro uit duitsland.
    Wat zijn de gevolgen als ik die niet betaal ?

    BeantwoordenVerwijderen